Iron Construction

Sunnyvale, CA

AAI designed the conversion of a former warehouse to the new headquarters for Iron Construction to LEED Gold standards. The new exterior fa├žade of metal and glass depicts the industrial brand that is Iron.

This innovative 27,000-sf building features an open floor plan with 28′ foot high ceilings and abundant natural light. A spacious new mezzanine loft wraps around three sides of the interior and connects via a bridge to a large central collaboration deck overlooking the floor below. The exterior concrete walls were left unfinished. Exposed wide-flange steel, recycled barn wood, and polished concrete floors add to the industrial look. The project’s focal point at the lobby features a stacked wood and steel wall dividing the reception area from the main stair constructed of reclaimed and new glue lam beams salvaged from the site. Vibrant paint colors add warmth to the neutral grey palette. In addition to office space, meeting and collaboration spaces and a training room, employee amenities include a gym, a large outdoor patio with a barbeque, kitchen garden and a dining area. An expanded, full kitchen with adjacent event space is the heart and soul of the project where community building events and other social gatherings are held.

IronConstruction_3

IronConstruction_4

IronConstruction_8

IronConstruction_1

IronConstruction_2

IronConstruction_5

IronConstruction_6

IronConstruction_9

Iron Construction before renovation:

IronConstruction_b